joi, 14 februarie 2013

De ce?

Ii tremurau mainile. Ii inghetau gandurile dinamice. Ii vibrau celulele in corp. Se ura pentru ca era persoana ultimei clipe. Se bucura ca in situatii de stres era foarte productiva, dar unii dorm- ea invata in ultimele ore. Mai erau 6 ore pana la examen. Ce putea sa faca in 6 ore? Putea sa danseze 6 ore intr-un club, putea sa zboare cu avionul 6 ore, putea sa mearga 6 ore cu trenul. Sau cele 6 ore puteau sa fie furate de somn- de acelasi vis de ani apusi.

A renuntat la somn demult. Somnul este placut doar dimineata atunci cand trupul cedeaza  si mintea se pierde in dezordinea corporala. O parte din ea a murit cand era mica. Acum incearca sa-si anime cealalta jumatate cu flirturi, pasiuni sinistre, plimbari nocturne prin parcuri pustii, imbratisari, saruturi, iubire, dor. Se hraneste cu nepasarea celorlalti incercand sa schimbe lumea.

Mersul ciudat o face sa para intangibila si inabordabila. Dar daca o atingi e un fluture fara aripi. Si-a ucis fericirea de ziua ei. Zambeste zilnic, dar trupul ei plange si se stinge incet. A fost odata o copila naiva care isi dorea sa construiasca munti, acum e un om cu un suflet ciuruit de aceeasi intrebare: "De ce? De ce azi?".

Tu nu o intelegi. Tu o cuprinzi in brate si zici "esti a mea", tu o faci sa zambeasca, tu ii inlocuiesti noptile cu dimineti. Tu nu o cunosti. Tu o saruti ca pe oricare, tu o crezi prostuta, tu vezi in ea un trup gingas. Tu nu stii de ce se panicheaza. Tu nu poti sa gandesti ca ea pentru ca nu te lasa in lumea ei.

O sa se joace cu mintea ta ani. Esti o pasiune pentru ea. S-a saturat de gandurile ei nocive. Acum cauta alte povesti pentru ca a ei a murit demult.
RAMAI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu